"Who is Vernon Scanell?" by Srednja škola Delnice, Croatia

 Who is Vernon Scanell?



Croatian team Matija and Karlo research about the famou English writer Vernon Scannel. Let see croatian version

Biografija Vernona Scannella

Vernon Scannell bio je engleski pisac, pjesnik i vojnik. Rodio se 1922. godine u siromašnoj obitelji. Svoje teško djetinjstvo prenio je na mnoge pjesme koje su imale duboke detalje i značenje. 

Kao mladić se pridružio britanskoj vojsci i borio se u Drugom svjetskom ratu. Scannell je bio poznat po svojoj iskrenoj poeziji koja je istraživala teme kao rat, traume, ljubav, obitelj i ljudski odnosi. Iskustvo rata dovelo je u njegove stihove snagu i introspektivnost, prikazujući njegovo osobno iskustvo i razmišljanja što znači biti čovjek. Neka od njegovih poznatijih djela su „The Masks of Love“ (1960) , „Many Shades“ (1966.) i „Walking Wounded“ (1987.) s kojima je osvojio mnoge nagrade poput Heinemann Award for Literature i Cholmondeley Award. 

Iako je mnogo postigao u književnosti patio je od problema s alkoholom i mentalnim zdravljem kroz cijeli svoj život. Preminuo je 2007. godine ostavljajući trajni doprinos naročito engleskoj književnosti, ističući se po svojoj emotivnosti, iskrenosti, osjetljivosti i introspektivnosti koja je ostavljala dubok dojam na čitatelja. 

Comments

Popular posts from this blog

Our created poem based on the original poem "Please, Mrs Butler" by Allan Ahlberg (Ellinogermaniki Agogi,Athens, Greece)

Short Dictionary of Poetic Terms (Srednja škola Delnice)